Waarom een cursus 'Blind typen'?

Leren lezen en schrijven is een van de kerntaken van school. In deze tijd hoort leren typen daar inmiddels ook bij. Het aantal typetaken op school en in de maatschappij neemt steeds meer toe. Uit een onderzoek van Dr. Van der Meijden van de Radboud Universiteit blijkt dat leerlingen, die blind en met tien vingers kunnen typen, vragen beter beantwoorden op de computer. Deze kinderen hoeven zich niet of veel minder te concentreren op het toetsenbord en kunnen hun aandacht volledig richten op het juist beantwoorden van de vraag.kinderen400

Hoe werkt het?

Omdat het onderwijzend personeel druk is met alle huidige taken nemen wij graag het leren typen van u over. Wij hebben de kennis en ervaring om kinderen te leren typen, weten waar we op moeten letten en hoe we ze kunnen helpen.
De kinderen leren typen in twaalf wekelijkse lessen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het onlineprogramma van GigaKids.
Voor de wekelijkse cursus maken we graag gebruik van de computers op school. De cursus kan naar wens zowel tijdens als na schooltijd worden aangeboden.

Voor wie?

Zodra de kinderen voor school moeten typen, zoals voor het maken van een werkstuk of opstel, is het natuurlijk handig dat ze kunnen typen. Meestal gaat het dan om kinderen uit groep 7 en 8.

De kosten

De kosten voor de cursus zijn, exclusief eventuele zaalhuur, vanaf € 155,- (klassikaal, inclusief gebruik van onze computers) of € 89,- (online) per cursist. Gangbaar is dat de ouders dit betalen omdat het vaak een naschools aanbod betreft. Bijkomend voordeel is dat de ouders hierdoor gemotiveerd zijn om hun kind te stimuleren thuis te oefenen. Mocht u huur willen vragen voor het gebruik van de ruimte dan is dit natuurlijk mogelijk. Deze huurprijs zal dan in de cursusprijs worden doorberekend. Wanneer de school computers ter beschikking stelt dan worden de kosten voor klassikaal volgen van de cursus verlaagd.

Mocht u nog vragen hebben of belangstelling om de cursus op uw school aan te bieden, neem dan contact met mij op.

Content ©2017 - 2021 GW EducaZon
Design ©2017 - 2021 GW33 Hosting