Computervaardigheden voor kinderen

De computer is een onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Elke dag gebruiken we een computer, tablet of smartphone om in contact met onze omgeving te blijven of om te werken en te ontspannen. De computer en smartphone maken definitief deel uit van onze dagelijkse routines. Juist daarom is het belangrijk dat we daar zo vroeg mogelijk mee leren werken. Daarom kunnen kinderen vanaf groep 3 en 4 al bij GW EducaZOn een cursus of training volgen of computerbegeleiding krijgen. Daarmee kunnen ze vol vertrouwen de digitale wereld instappen.

En is uw kind al zover dat de basis van de computer bekend is, dan kan de volgende stap gezet worden. Vanaf groep 6 is het mogelijk om de trainingen E-mail, Word, Excel of PowerPoint te volgen. Hiermee worden de basisvaardigheden uitgebreid tot volwaardige kwaliteiten met als einddoel om heldere werkstukken, mooie grafieken en spectaculaire presentaties te maken.

Basisvaardigheden met de computer

Hierbij leren de kinderen werken met e-mail en de simpele basisvaardigheden, zoals een bestand opslaan en terugvinden. De meest simpele taken van Word en Excel, zoals werken met kolommen en rijen. Tevens komt het gebruik van tekstopmaak aan bod met behulp van Word. Zodoende leren ze spelenderwijs de belangrijkste zaken rondom het gebruik van de computer.

Trainingen Word, Excel en PowerPoint

In deze trainingen leren de cursisten alle belangrijke elementen van Word, Excel en PowerPoint. Deze trainingen kunnen zowel los en als pakket gevolgd worden.

In de training Word leren de cursisten alles wat nodig is om een mooi document te maken. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod: Het gebruik van de werkbalken (menu's en de verschillende submenu's). Het afdrukken en opslaan van documenten. Het maken van kop- en voetteksten en het werken met marges. Alle aspecten om teksten en pagina's op te maken en in te delen. Invoegen en gebruik van plaatjes in de tekst. Het maken van een footer, header en inhoudsopgave.

In de training Excel leren de cursisten alles wat nodig is om op een heldere manier met getallen en simpele formules te werken. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod: Het afdrukken en opslaan van documenten. Het gebruik van de werkbalken (menu's en de verschillende submenu's). Het maken van kop- en voetteksten en het werken met marges. Alle aspecten om met kolommen, rijen en cellen te werken en in te delen.  Invoegen en gebruik van grafieken. Het gebruik van meerdere tabbladen en verwijzingen. 

In de training PowerPoint leren de cursisten alles wat nodig is om een indrukwekkende presentatie te maken. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod: Het gebruik van de werkbalken (menu's en de verschillende submenu's). Het afdrukken en opslaan van documenten. Alle aspecten om teksten en pagina's op te maken en in te delen. Invoegen en gebruik van plaatjes en tekst. Het maken van een presentatie met een logische volgorde, geluidsfragmenten, animaties, gebruik van tijdsfragmenten en volgorde.

Content ©2017 - 2021 GW EducaZon
Design ©2017 - 2021 GW33 Hosting