header566x250
GW EducaZon
 
Ruiterweg 49
7974 HA Havelterberg
Email:
Telefoon: 06 - 12 555 654


Typecursus

Waarom een cursus 'Blind typen'?

Leren lezen en schrijven is een van de kerntaken van school. In deze tijd hoort leren typen daar inmiddels ook bij. Het aantal typetaken op school en in de maatschappij neemt steeds meer toe. Uit een onderzoek van Dr. Van der Meijden van de Radboud Universiteit blijkt dat leerlingen, die blind en met tien vingers kunnen typen, vragen beter beantwoorden op de computer. Deze kinderen hoeven zich niet of veel minder te concentreren op het toetsenbord en kunnen hun aandacht volledig richten op het juist beantwoorden van de vraag.kinderen400

Hoe werkt het?

Omdat het onderwijzend personeel druk is met alle huidige taken nemen wij graag het leren typen van u over. Wij hebben de kennis en ervaring om kinderen te leren typen, weten waar we op moeten letten en hoe we ze kunnen helpen.
De kinderen leren typen in twaalf wekelijkse lessen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een online typeprogramma.
Voor de wekelijkse cursus maken we graag gebruik van de computers op school. De cursus kan naar wens zowel tijdens als na schooltijd worden aangeboden.

Voor wie?

Zodra de kinderen voor school moeten typen, zoals voor het maken van een werkstuk of opstel, is het natuurlijk handig dat ze kunnen typen. Meestal gaat het dan om kinderen uit groep 7 en 8.

De kosten

De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en eventuele zaalhuur. Vraag gerust om een vrijblijvende offerte.


Mocht u nog vragen hebben of belangstelling om de cursus op uw school aan te bieden, neem dan contact met mij op.