Maandelijkse kooklessen voor kinderen

Elke laatste zaterdag van de maand is er voor kinderen tussen 10 en 16 jaar de mogelijkheid om kooklessen te volgen. Elke dag is hierbij anders, afhankelijk van het seizoen, het aantal deelnemers en het aantal gasten wat zich heeft aangemeld.

Voorbereiding en planning

De maandelijkse kooklessen vragen om een aparte aanpak. Omdat elke maand de omstandigeheden anders kunnen zijn, volgen we een vaste planning.
Allereerst inventariseren we het aantal deelnemers en gasten. Aanmelding als deelnemer aan de cursus of als gast dient dus vooraf te gebeuren.
De vrijdag voor de cursusdag, en soms op de cursusdag zelf, doen we de inkopen voor de maaltijd en de bereiding hiervan.

Op de cursusdag zelf verdelen we de taken afhankelijk van de ervaring en bereidheid om te leren. Er moetem regels in acht gehouden worden, afspraken gemaakt wie wat gaat doen en wanneer. En dat alles in samenwerking met elkaar. En iedereen leert elke maand weer iets nieuws!

Taken en werkzaamheden

Iedereen voert zijn of haar taak uit onder begeleiding en toezicht van een ouder persoon. Indien de moeilijkheidsgraad van de taak of de veiligheid van het kind hierom vraagt, gebeurt dit door een volwassen persoon.

Content ©2017 - 2021 GW EducaZon
Design ©2017 - 2021 GW33 Hosting