header566x250
GW EducaZon
 
Ruiterweg 49
7974 HA Havelterberg
Email:
Telefoon: 06 - 12 555 654


Typecursus

Waarom een cursus 'Blind typen'?

In ons dagelijks leven kunnen we niet meer zonder computer. Of het nu voor je studie, werk of prive gebruik is. Goed en snel kunnen typen is voor iedereen belangrijk en het bespaart je een hoop tijd. Het schrijven van emails, brieven en rapporten gaat met tien vingers veel sneller en beter. Je houdt meer tijd over voor andere dingen. En hoeveel tijd (en geld) gaat er bij een bedrijf niet verloren als iemand met twee vingers moet typen?! Ook als je een baan zoekt is het een pre als je snel kan typen.

Als je blind kan typen, hoef je niet steeds naar beneden naar je toetsenbord te kijken. Zo kan je dus nek- en rugklachten voorkomen. Door een ontspannen werkhouding vermindert de stress en daarmee ook de kans op RSI.

Uit onderzoek blijkt dat als je blind kunt typen, je hersenen zich veel beter kunnen bezighouden met de inhoud van de tekst. Je hoeft dan je aandacht niet te richten op het vinden en typen van de letters.

Hoe werkt het?

De cursisten leren typen in twaalf wekelijkse lessen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het online programma. De cursus kan naar wens zowel klassikaal als online worden aangeboden. Na afloop volgt een examen. Ook dit kan naar wens klassikaal of online worden afgenomen.

Voor wie?

Deze typecursus is bedoeld voor volwassenen die veel achter de computer werken en graag blind met tien vingers willen leren typen. Om op deze manier efficiënter hun rapporten, mails, brieven etc. te kunnen typen. Om blind te kunnen typen is het nodig om vaak en regelmatig te oefenen. De handelingen moeten geautomatiseerd worden. Regelmatig oefenen vergt enige zelfdiscipline. GW EducaZon biedt de mogelijkheid om in groepsverband te leren typen met persoonlijke begeleiding. Daarnaast krijg je een eigen inlogcode zodat je ook thuis kunt oefenen, een computer met internetverbinding is dan wel noodzakelijk.

De kosten

De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en eventuele zaalhuur. Vraag gerust om een vrijblijvende offerte.

Mocht u nog vragen hebben of belangstelling om de cursus te volgen, neem dan contact met mij op voor het maken van een afspraak.